Aikaisempi työ loi pohjaa

Nina Syrjänen– Kokkina ja tarjoilijana pääsin toteuttamaan itseäni ja omia taitojani. Nautin asiakaspalvelutilanteista. Rauhallinen ote työhön tuli opittua ja piti pystyä keskittymään yksilöön. Ajan mittaan tämä asia on vahvistunut työelämässä, Nina miettii aiemmasta ravintola-alan työstään.

Ninan sydän kuitenkin sanoi, että hänen pitäisi suunnata lasten ja nuorten parissa tehtävään työhön. Hän pääsi opiskelemaan OAKK:een koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajan ammattitutkintoa.

– Aikaisemmasta työstä olin jo oppinut ihmisten kohtaamisen sekä paineen alla työskentelyn. Koulunkäynnin ohjaajaksi opiskelu antoi vielä paljon enemmän kuin osasin odottaa: kasvua ja kehitystä ihan ihmisenäkin. Sain myös paljon uusia opiskelukavereita ja ystäviä.

Nina sai kouluttajalta vinkin Omapolku työelämään -projektista ja päätti ottaa yhteyttä, koska varsinkin työnhaun kirjallinen puoli – CV:n ja hakemuksen tekeminen – aiheutti huolta.

– Otin mielelläni vastaan työnhakutaitojen ohjausta ja olin tyytyväinen uraohjaajan kanssa tekemääni yhteistyöhön. Se johti sitten nopeaan työllistymiseen valmistumisen jälkeen, vajaassa kuukaudessa. Olin todella yllättynyt.