Työnhakutaitoja kannatti harjoitella

Talonrakentajaksi opiskellut nuori mies ei ollut lukuisista yrityksistä huolimatta päässyt töihin ja hän otti yhteyttä projektiin. Ohjaajan kanssa keskusteltaessa selvisi, että monenlaisiin rakennusalan tehtäviin oli riittävästi ammattitaitoa mutta hän arasteli yhteydenottoa työnantajiin. Suulliset vuorovaikutustilanteet jännittivät ja kirjallinen ilmaisutaitokaan ei ollut riittävän vahvalla tasolla. Työnhaun asiakirjat kaipasivat päivitystä. Koko työnhaku tuntui hyvin vaikealta.

Tästä alkoi uraohjaajan kanssa monen kuukauden yhteistyö, joka sisälsi esimerkiksi ansioluettelon työstämistä ja puhelinkeskusteluihin ja työhaastatteluun valmentautumista. Tavoitteena oli lisätä rohkeutta vuorovaikutustilanteisiin, kykyä tunnistaa omaa osaamistaan ja vahvuuksiaan ja myös oppia kertomaan niistä. Uusi liikunnallinen harrastus antoi myös voimia ja lisäsi sosiaalisia taitoja.

Puolen vuoden harjoittelun jälkeen tuli palkinto. Vuokratyöfirma palkkasi nuoren miehen rakennusalan töihin. Ilo oli ylimmillään niin nuorella miehellä kuin ohjaajallakin. Työuran ehkä jännittävin askel on nyt otettu.