Vastavalmistunut tradenomi työllistyi nopeasti

Helinä Saarenpää on 26-vuotias oululainen, Lapin ammattikorkeakoulusta liiketalouden koulutusohjelmasta valmistunut tradenomi. Suuntautumisvaihtoehtona opinnoissaan Helinällä oli taloushallinto.

Helinä työpaikallaan.

– Koulutus antaa monipuoliset mahdollisuudet työnhakuun ja työllistymiseen monelle eri alalle. Aiemmalta koulutukseltani olen merkonomi ja olen ollut myös työelämässä. Lähdin kuitenkin lisäkouluttautumaan, koska en ollut ihan varma, mitä haluan tulevaisuudelta ja mitä työtä voisin tehdä tulevaisuudessa. Sain lisää miettimisaikaa opiskelun aikana ja ymmärsin, että työssäni on tärkeää tehdä asioita, joilla on merkitystä ja jotka myös vievät ihmisten asioita eteenpäin sekä auttavat heitä eri tilanteissa.

Helinä oli jo ennen hankkeeseen osallistumistaan hakenut aktiivisesti töitä mutta halusi vielä vinkkejä työnhaun asiakirjojen kirjoittamiseen. Helinällä oli Canva-ohjelmalla tehty CV, joka oli lähtökohtaisesti jo hyvässä kuosissa.

– Omapolun ohjaajilta sain hyviä vinkkejä ansioluettelon ja hakemuksien muokkaamiseen ja ulkopuolisen näkemyksen niiden sisältöön. Ja lisäksi tsemppaamista ja tukea työnhakuun, koska työnhaku voi olla yksin välillä raskasta.

Pian hankkeessa aloitettuaan Helinä työllistyi vakituiseen työsuhteeseen vakuutussihteeriksi Nuottasaaren sairauskassaan. Työpaikkailmoitus löytyi TE-palveluiden sivuilta.

– Uskon että työllistyin persoonani vuoksi. Työssä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja puhelimitse ja kasvotusten. Haastattelussa pyrinkin olemaan rento ja ulospäin suuntautunut oma itseni. Edellisestä työpaikasta oli etua ja mielestäni olin tehnyt myös hakemukseni sekä ansioluetteloni huolellisesti.

Uusi työpaikka on osoittautunut sopivaksi.

– Töissä on hyvät fiilikset. Opin koko ajan jotain uutta. Työhöni kuuluu etuuksien käsittelyä, kirjanpitoa ja asiakaspalvelua sekä muita toimistotöitä monipuolisesti. Kun asiakkaan asia on selvinnyt, siitä tulee itsellekin hyvä fiilis. Pidän työstäni paljon.