Yrittäminen on minun juttu

Hierontastudio Hyvä Lihas toimii Oulussa Hallituskadulla. Kuva: Stoorila.

Kun Miia Sankilampi aloitti hierojaopinnot Oulun Aikuiskoulutuksessa, oli selvää, että hän perustaa oman yrityksen. Toiminimi oli valmiina nettisivujen tekemiseen keskittyneestä yrityksestä.

– Tiesin kokemuksesta, että yrittäminen oli minun juttu. Toimiala oli kuitenkin turhan haastava yksinyrittäjälle. Olisi pitänyt olla isompi tiimi ja verkosto, koodareita ja tietoturva-asiantuntijoita. Oli itselle opetus, että yksin yrittäminen ei ole paras vaihtoehto.

Tie yrittäjäksi ja lopulta täysin uudelle alalle vaati omat mutkansa matkalle. Miia suoritti akateemisen tutkinnon ja teki 15 vuoden aikana monenlaisia töitä. Oma burn out -kokemus sai kyseenalaistamaan aikaisemmat valinnat ja antoi rohkeuden lähteä toteuttamaan uusia unelmia.

Miialla on urheilutausta, ja jo sieltä kumpuaa kiinnostus liikkumiseen ja terveyteen. Uravalinta tuntui lopulta luontevalta.

– Urheiluaikana ymmärsi sen avun, mitä hierojalla oli tarjota. Minulla on aina ollut iso kunnioitus hierojia kohtaan. En halua vain hieroa, tässä ammatissa minua kiinnostaa ihmisten hoitaminen. Sirpaleinen ja vaihteleva työtausta tuntui aiemmin taakalta, mutta tulevassa työssä siitä on hyötyä. Minulla on kokemusta asiakaspalvelusta, myynnistä, markkinoinnista ja projektinhallinnasta, joita kaikkia yrittäjänä ja hierojana tulen tarvitsemaan.

Hierojan ammatissa kiehtoo myös sen selkeys.

–  Alue on rajattu, tiedän, mihin pitää keskittyä ja mitä haluan oppia seuraavaksi. Itsetuntemus on koulutuksen aikana lisääntynyt. Olen tutustunut itseeni ja ymmärtänyt, että olen käytännönläheinen ihminen. Aiemmin olen halunnut olla joku muu kuin olen.

Miia valmistuu jouluna. Yritystä varten on kaikki valmiina, nettisivut ja Facebook-sivut, tällä hetkellä asiakkaita on sopivasti opintojen rinnalle.

Petra Silvennoinen kertomassa yrityksen markkinoinnista. Kuva: Omapolku työelämään.

Miia Sankilampi osallistui Omapolun järjestämään tapahtumaan keväällä 2017. Tapahtuma sisälsi tuhdin tietopaketin yrittäjyydestä ja kevytyrittäjyydestä sekä markkinoinnista. Tapahtumassa olivat mukana Omapaja, Oulun Seudun Uusyrityskeskus, Kipulihakset ja Markkinointiviestintä Punkto. Miialle tilaisuus tarjosi ennen kaikkea hyviä kontakteja. Markkinoinnin asiantuntijaan Petra Silvennoiseen Miia otti heti tilaisuuden jälkeen yhteyttä ja sopi henkilökohtaisen konsultaatiokäynnin, jossa saatiin koottua kaikki olennainen markkinoinnista ja nettisivujen sisällöstä. Petran kautta Miia sai myös vinkin valokuvaajasta ja kotisivujen tekijästä. Valmiit kotisivut syntyivät vaivatta.